Autorijbewijs (B) Autisme of AD(H)D

Mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDD-NOS of het Syndroom van Asperger leren anders dan mensen zonder deze stoornis. Van Buuren is gespecialiseerd in het geven van rijles aan mensen met ADHD en autisme. Onze instructeurs zijn opgeleid om deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden.

Waarom Van Buuren Opleidingen?

  • Sinds 1964
  • Ouders kunnen een les meerijden
  • Lessen, waar en wanneer jij wil
Korting

Lente actie: Gratis adviesles

Rijopleidingen

Gezondheidsverklaring

De ‘Gezondheidsverklaring’ vraag je aan op mijn.cbr.nl en wordt vervolgens bij het CBR beoordeeld

Ben je gediagnosticeerd met ADHD of autisme of een andere aandoening, geef dit dan direct aan. Dan moet je een zogeheten ‘Gezondheidsverklaring’ invullen. Deze verklaring bestaat uit diverse vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt door het CBR gebruikt om een verklaring van rijgeschiktheid af te kunnen geven. Heb je ADHD of autisme dan zijn er drie vragen met name van belang.

1) Er wordt gevraagd of je onder behandeling bent (geweest) voor een psychiatrische stoornis
2) Er wordt gevraagd je medicijnen gebruikt
3) Er wordt gevraagd of je nog andere aandoeningen hebt die het besturen van motorrijtuigen moeilijker maken.

Als je autisme of ADHD hebt, zul je één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoorden. De ‘Gezondheidsverklaring’ vraag je aan op mijn.cbr.nl en wordt vervolgens bij het CBR beoordeeld. Zij bepalen of er meer informatie of onderzoek nodig is om een verklaring van geschiktheid af te geven . Dit kan bestaan uit een bezoek aan een door het CBR goedgekeurde medisch specialist en/of een rijtest. Na deze onderzoeken volgt een oordeel van het CBR of je mag deelnemen aan het praktijkexamen. De kosten van deze onderzoeken moet je zelf betalen. De rijtest bij het CBR kost een lesuur.

Let op: het doorlopen de gehele procedure kan aardig wat tijd kosten; vul dus zo snel mogelijk de Gezondheidsverklaring op mijn.cbr.nl in.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en wij helpen je door het traject.

Geïnteresseerd maar nog niet overtuigd?

Laat ons contact met je opnemen

Laat ons vrijblijvend contact met je opnemen voor meer informatie. Vul de onderstaande velden in en wij bellen of mailen je binnen 24 uur!


U kunt ons ook telefonisch bereiken op 088 700 1400 voor meer informatie of een afspraak.

Informatie aanvragen


Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Informatie aanvraag voor: