Opleiding bromfiets (AM) rijbewijs

Je scooter of brommer rijbewijs halen? Het kan al vanaf je 15e! Heb je er genoeg van om elke dag door weer en wind naar school te fietsen? Of lijkt een brommer of scooter jou ideaal voor de dagelijkse boodschappen? Dan wordt het hoog tijd om je scooter  / brommer rijbewijs te halen.

Waarom Van Buuren Opleidingen?

  • Direct beginnen
  • In 1 dag mogelijk
  • Flexibel betalen
Pakket

Direct beginnen, in 1 dag mogelijk

Pakketprijs vanaf € 465

Rijopleidingen

Waarom een theoriecursus voor de scooter?

Om het bromfiets rijbewijs te kunnen halen, heb je een bromfietstheoriecertificaat nodig

Om het bromfiets rijbewijs te kunnen halen, heb je een bromfietstheoriecertificaat nodig. Om goed voorbereid, met de beste kans van slagen, op het  theorie-examen aan te komen is een theoriecursus volgen de beste keuze!  Vanaf 15,5 jaar mag je examen doen voor de bromfietstheorie.

Het voordeel van  theorieles is dat je alle benodigde kennis opdoet, je examens oefent en vragen kunt stellen als je iets niet begrijpt. Bovendien is het een stuk gezelliger dan alleen thuis studeren.

We hebben verschillende opleidingen voor de theorie. Onze reguliere opleiding is 1 zaterdag + een doordeweekse avond. Wil je wat meer oefenen, dan kun je een extra avond theorie volgen. Wil je liever alleen de zaterdag, dan kan dat ook. Heb je zaterdags geen tijd en wil je tóch graag oefenen voor de theorie, dan kun je 2 avonden volgen. Zo is er altijd een opleiding die bij jou past!

Scooter/brommer examen afleggen

Het praktijkexamen duurt 45 minuten

Om je bromfietsrijbewijs te halen moet je zowel een theorie-examen als een praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen duurt 45 minuten, waarvan je ongeveer 25 minuten op de openbare weg een route aflegt. Tijdens het examen doe je ook een aantal bijzondere verrichtingen zoals: op- en afstappen, hellingproef en voertuigcontrole.

Verder let de examinator op gevaarherkenning, beheersing van het voertuig, ruimtekussen, sociaal rijgedrag en opvolgen verkeersregels. Wij zorgen er voor dat je goed voorbereid op het examen komt!

Geïnteresseerd maar nog niet overtuigd?

Laat ons contact met je opnemen

Laat ons vrijblijvend contact met je opnemen voor meer informatie. Vul de onderstaande velden in en wij bellen of mailen je binnen 24 uur!


U kunt ons ook telefonisch bereiken op 088 700 1400 voor meer informatie of een afspraak.

Informatie aanvragen


Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Informatie aanvraag voor: